НОСИМИ И ВОЗИМИ ПОЖАРОГАСИТЕЛИ

Пожарогасителите са предназначени за  първоначално гасене на запалвания и/или локални пожари на твърди материали, леснозапалими и горими течности, газообразни вещества и електрически инсталации под напрежение до 1000V съгласно техническата характеристика на продуктите.
С тях  се оборудват сгради (жилищни, обществени, търговски, производствени, селскостопански и с масово събиране на хора и други), съоръжения, инсталации, транспортни средства, селскостопански машини и други.
Всички пожарогасители се състоят от гасително вещество, метална бутилка за съхранението оцветена по изискване на нормативната уредба В червено (RAL 3000), изтласкващ газ, вентил с предпазен клапан, манометър(за пожарогасителите отговарящи на  ISO 11602-2/2000, т.4.3.2.2 категория 1 и 2), маркуч или пистолет за насочване на струята, паспорт по образец на БДС EN3, пломба и  аксесоари.

Пожарогасителите работят на принципа на изтласкване на гасителното вещество към огнището на пожара под въздействието на изтласкващия газ и/или изтласкващия газ се явява и гасителен агент.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *